Smile, it's free therapy. - Reisverslag uit Mataram, Indonesië van Marleen Verhoeckx - WaarBenJij.nu Smile, it's free therapy. - Reisverslag uit Mataram, Indonesië van Marleen Verhoeckx - WaarBenJij.nu

Smile, it's free therapy.

Door: Marleen Verhoeckx

Blijf op de hoogte en volg Marleen

28 April 2013 | Indonesië, Mataram

Happy birthday to me! Haha! Woensdag was mijn verjaardag en dat heb ik hier op een hele speciale manier gevierd! Een lange tijd van raden, nieuwsgierig zijn en opnieuw raden dacht ik op een gegeven moment dat we gingen sushirollen op de Rinjani met een apenpak aan.. haha nou ik kan je vertellen dat het verre van dat was! Mijn super lieve huisgenootjes hadden een hele speciale verassing voor mij geregeld.
Maar eerst de ochtend, want ook op stage wisten ze dat ik jarig was! Met een lading Oreo koekjes en goede moed naar stage. Nu was het afgelopen week nationaal examen dus was er niet heel veel te doen maar altijd leuk om door alle leraren gefeliciteerd te worden. Aah Marleen adult now, 21 tahun! We make party! Haha! Was erg leuk! Na een uurtje of zo zijn we (Ellen en ik) maar weer naar huis gegaan, want ‘s middags was de grote verassing!

Rond een uurtje of drie zijn we op de scooter gestapt en naar de plaats van bestemming 1 gereden.. de salon! Heerlijk ontspannen bij een pedicure (wat kennen ze me toch goed!) van anderhalf uur gezeten.. vervolgens om me nog meer op te vreten over wat er daarna kwam. Want rond een uur of 5 werd ik weer achterop de scooter gezet en reden we weer verder.. na ongeveer 5 minuten stopte we en kreeg ik een blinddoek om. WAT GEBEURT ER HIER NU WEER… dacht ik! Met Linda aan de hand werd ik ergens heen geleid en mij god wat vond ik dat spannend! Op een gegeven moment hoorde ik wat mensen lopen om me heen.. hier en daar een kindje, vervolgens gras onder mijn voeten en daarna zand… en nog meer mensen om me heen.. en toen mocht de blinddoek af.. en wat ik toen zag was een picknick op het strand met zonsondergang een kampvuur mijn huisgenootjes en onze indo vrienden! WAUW. Wat heb ik van die avond genoten en ben nog steeds aan het nagenieten! Stokbrood, brie, kip, la vache qui rit, fruit, ect! Het was heerlijk. En na zonsondergang het kampvuur aan! Heerlijk visjes op een stok gespietst en gebakken op t vuur (moet toegeven, voelde me we een beetje stoer zoals de survival experts van ultimate survival, dual survival, survival men, men women vs. Wild. Haha!) muziekje erbij en heerlijke gezelligheid! Het was echt werkelijk een verjaardag om nooit te vergeten! Thank you guys!

Behalve mijn verjaardag stond deze week ook nog in het teken van mijn bezoek die letterlijk nu onderweg is en over een paar uur land in Praya! Scooters geregeld, slaapplekken, sarongs, etentje voor vanavond, allemaal check! Dus over een paar uur zie ik ons mam, Geer, Jan, Floor en Nina na drie volle maanden weer! Heel raar en apart idee.. ik ben er zelfs zenuwachtig van! Dadelijk ga ik met Linda op de scooter richting airport om ze op t wachten! Ik heb er heel veel zin in! Vanavond krijgen ze gelijk een onderdompeling Indonesië want we gaan uit eten in een traditioneel restaurant voor mijn verjaardag nog waar we met z’n alle met de hand eten en op de grond zitten! Heerlijk& lekker pittig eten!

Daarnaast heb ik deze week ook nog mijn bahasa indonesia certificaat gehaald met excellent! Basic level 1 is in the pocket! Nu kan ik nog geen vloeiend Indonesisch maar ik kan toch zeker wel een woordje spreken!

Dan als afsluiter wil ik even reclame maken voor een tassen bussiness . Gisteren ben ik op bezoek geweest bij een vriendin van Wahju (vriend van mij). Ze maakt hele mooie tassen, bakjes, tissueboxen, picknick manden en nog veel meer van gevlochten materiaal. Ik heb ze gezien en ze zijn echt heel mooi en van goede kwaliteit. Dus voor wie geïnteresseerd is om op de markt te lopen met een echte Lombokse handgemaakte vakmanschap boodschappen tas, of zijn tissue wil trekken uit een echte hand gevlochten tissuebox , zijn pen wil pakken uit een orgineel pennenbakje of in stijl aan wil komen in het bos met een picknick mand gemaakt aan de andere kant van de wereld, of anderen wensen heeft, laat het me dan even weten! Ik zal een paart foto’s van voorbeelden bijvoegen van wat er allemaal mogelijk is!

Zo; en dan nu maar eens gaan aankleden, want ik moet zo weg. Op naar Praya international airport om mijn langverwachte bezoek te ontvangen! De komende twee weken zullen we Lombok en Bali samen gaan ontdekken en ik heb er hartstikke veel zin in!

Adios amigo’s!

LZZL IDG
    IDG..
    IDG..
    HHH ( 21 x )

Van Harte Proficiat met je verjaardag. Het zal i.d.d. heel bijzonder zijn om jarig te zijn als je zo ver van huis, familie en vrienden bent.
    Gelukkig zijn jullie een beetje een grote familie daar !!
    En heb je als een zus voor Linda gezorgd, en bij haar gebleven toen ze in het ziekenhuis lag.
    Thanxxx KANJER !!!

KEI LIEF !!! mmmmwaaaaaahhhhhhh dikke kus en knufs van ons

Yvonne en Louise

• 02 Mei 2013 - 20:18

Ouders Van Linda:

Hoi Marleen,

Langs deze weg bedankt voor de goede zorgen om linda.
    Ook aan je mede studenten en de Indo vrienden.
    Jullie zijn zo attent naar elkaar.
    De een krijgt een mooie verjaardag en de andere wordt bij haar ziek zijn van alle kanten geholpen.
    Trouwens nog proficiat met het behalen van je bahasa indonesia certificaat
    Nog een fijne vakantie met je familie.

Groetjes uit Uden.

• 02 Mei 2013 - 21:35

Ha Leen,

Effe bijpraten,

Mooi dat de Ossies en Ravensteino's goed zijn aangekomen. Jan is al op familiebezoek geweest op Monkey Island heb ik begrepen en verder veel plezier en ontjetlaggen aan het strand. Ik zag een foto voorbij komen van een aap die de scooter van Floor probeert te jatten. Het moet niet gekker worden bij jullie in de Gordel.

Linda even geveld door een bacteriële infectie. Dat is altijd een risico in tropische streken. Een paar dagen ziekenhuis en gelukkig weer snel op de been. Niets aanzet doen, hoort er bij moet je maar denken. Mooi dat jullie elkaar zo goed helpen. Dat wordt wel gespot hier in Belanda. Zie ook berichtje hierboven uit Uden.

Bij ons is het lente. Een paar dagen vrij gehad. Super gezellig, lekker wandelen en tuin op orde brengen. Ziet er prachtig uit. De magnolia in de tuin staat in volle bloei.

En dan natuurlijk 30 april, de abdicatie van Beatrix en de intronisatie van onze nieuwe koning en koningin. Een heel mooie dag en een prachtig feest. Bij Cis de vlag uitgehangen, de kamer versierd met JuMbo vlaggetjes, oranje kwarktaart en wijntjenof twee, drie.. Mooie tv beelden met veel hoogwaardigheidsbekleders met mooie pakken en gewaden en veel traditie. Heel veel mensen op de been en allemaal blij en positief. Die Willem en Máxima maken een heel goede start, de mensen hebben er heel veel vertrouwen in. 's Avonds op het Museumplein een prachtig concert van André Rieu. Alles bij elkaar een mooie opsteker voor ons landje achter de dijken.

Gisteren nog samen met Cis bij opa en oma langs geweest. Gezellig samen in het zonnetje gezeten en nog wat klusjes gedaan voor opa. Daarna doorgereden naar Boxtel om een bezoek te brengen aan de moeder van Cis die daar in een verpleeghuis woont.

En nu is het al bijna weer weekend. Ook heel mooi, dan gaan we weer lekker de tuin in. Volgende week donderdag en vrijdag ook vrij. Helemaal toppie dus.

Nou, dat was ie weer voor het moment. Ben je weer bij wat er in de postzegel die Nederland heeft zo'n beetje gebeurt. Wens jullie fijne vakantiedagen. Groetjes uit de Sultzbach ennuh Hati-Hati

• 03 Mei 2013 - 15:19

Hee Leen en Floor,

Effe bijpraten over de mode op 30 april. Er wordt veel geschreven over de kleding van Willem Alexander, Máxima de kinderen en andere Royalties. Dutch design is hot news deze dagen.

Koningin Máxima droeg tijdens de inhuldiging 's middags en bij de vaartocht en het diner 's avonds jurken van modeontwerper Jan Taminiau. Overdag een koningsblauwe japon met kant en majestueuze cape. 's Avonds een aansluitend lichtrode geborduurde jurk.

Prinses Mabel droeg bij de inhuldiging een zwarte jurk met opvallende witte mouw van Viktor & Rolf, die door commentatoren in binnen- en buitenland werd uitgelegd als eerbetoon aan haar man prins Friso die in coma ligt. De witte strik op de schouder refereert aan de trouwjurk die Mabel droeg en die door dezelfde ontwerpers werd gemaakt.

Jan Taminiau showde tijdens de Koningsvaart. Hij heeft gisteren ter ere van de inhuldiging een nieuwe versie van zijn beroemde postzakjasje gelanceerd in de kleuren van de Argentijnse vlag. Ook is voor het eerst een herenmodel van het jasje op de markt.

De kinderen droegen tijdens de abdicatiesessie gele jurkjes van een Spaans postorderbedrijf. Een stille hint van Máxima dat ook het koningshuis in moeilijke economische tijden op de kleintjes let. Grappig he?

Groetjes uit de Sultzbach, ennuh Hati- Hati

• 04 Mei 2013 - 09:43

Kees:

Nog meer 30 april modenieuws. Ook Addie van de Krommenakker heeft veel celebs gekleed voor de kroning. En Natan uit België. Heel interessant om te zien hoe de kroningsdag ook promotiedag is voor Nederlandse mode. Veel publiciteit. Misschien is het een idee voor Floor om er iets mee te doen voor de Amfi.

Groetjes uit Sultzbach mode valley. Ennuh...hati-hati